Medicijnen

Itraconazol

Er zijn een aantal medicijnen die zeer effectief zijn tegen kalknagels. De medicijnen zijn verpakt in capsules of tabletvorm. Ze zijn op het internet te bestellen bij Dokteronline. Het geneesmiddel Itraconazol helpt om schimmels tegen te gaan op de huid, op nagels en inwendig in de vagina. De mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid, diaree en buikpijn.Terbinafine

Een ander geneesmiddel tegen schimmelnagels is Terbinafine. Het medicijn zit verpakt in tabletten en werkt vanuit het lichaam zelf. De behandeling van een schimmelinfectie duurt van een paar weken tot meer dan 6 maanden. De prijs van Terbinafine is een stuk lager dan Itraconazol. Mogelijke bijwerkingen zijn maagdarmklachten en spierpijn.

Spreiding ziekte & voorkoming ervan

Concrete cijfers ontbreken hoeveel Nederlanders last hebben van schimmelnagels. Schattingen lopen uiteen van honderdduizenden tot wel een miljoen mensen. Een onderzoek van het medicijn Naloc rept zelfs over tweederde van de Nederlanders die wel eens last heeft gehad van een schimmelnagel. Om de aandoening te voorkomen kan men het best een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Zoals het dragen van slippers in de douches van de sportschool en het zwembad. Ook is het verstandig niet je nagelschaar met iemand anders te delen.
Gezondheid algemeen

Schimmelnagels behandelen