Kalknagel laseren

Laseren & medicijnen

De laser wordt al veelvuldig gebruikt voor ooglaseren maar is ook bijzonder geschikt bij schimmelnagels. Omdat de schimmel zich onder de nagel heeft gevestigd is de behandeling ervan niet eenvouding. Medicijnen die men in men moet slikken zijn effectief in de bestrijding van kalknagels. Het gebruik van medicijnen heeft als grootste nadeel dat men de pillen een aantal maanden lang moet slikken. De bijwerkingen vallen meestal mee. Als men al andere medicijnen slikt moet de arts bekijken of het medicijngebruik samen kan gaan. Antischimmel lotions en nagellak helpen ook maar alleen als de infectie nog niet diep in de nagel zit.

De laser kent daarentegen nauwelijks neveneffecten. Het behandelen van de nagel kan soms wat gevoelig zijn. De laser kan het nagelbed goed bereiken en de hitte vernietigd de schimmel. Gemiddeld zijn er 4 behandelingen nodig met een tussenperiode van 4-6 weken. De prijs die de patiënt moet betalen hangt af van een aantal factoren zoals hoeveel nagels zijn geïnfecteerd en hoe ernstig is de infectie. Het intakegesprek kost (in 2023) tussen de €30-€50. Op de website van het Slingeland Ziekenhuis is een uitgebreide prijslijst te vinden over laserbehandelingen. Een standaard laserbehandeling van 1 tot 3 schimmelnagels kost €80. Een behandeling van meer dan 3 nagels kost €110.

Acne

Een laser is ook zeer effectief om acne te behandelen. Een chemische peeling wil de huid nog wel eens aantasten. Een laser is pijnloos en een stuk veiliger.