Kalknageltest

Uit een onderzoek dat in opdracht van Naloc werd uitgevoerd bleek dat 12% van de Nederlanders twijfelt of ze een kalknagel hebben. Veel websites bieden een online kalknageltest aan. De uitslag van de kalknageltest is vaak dat men doorverwezen wordt naar de fabrikant om het medicijn te kopen.

Wil je zeker weten of je echt een kalknagel hebt? Ga dan naar je huisarts. De dokter kan je meer vertellen over welke medicijnen helpen in jouw situatie en welke middelen je niet moet gebruiken. Kalknagels gedijen goed in vochtige warme omgevingen. Een aantal zaken die je zelf alvast kan doen zijn wollen sokken dragen die droog zijn, was je voeten niet met zeep en maak je voeten iedere keer goed droog na het douchen.

Als je geluk hebt zit de schimmel alleen op het oppervlak van de nagel en dan kan een medicijn als Naloc werken. Als de schimmelinfectie dieper zit (onder de nagel) dan zal het anti-schimmelmiddel niet doordringen tot de kern van de infectie. De huisarts kan het best hierover een advies geven.
Gezondheid algemeen

Schimmelnagels behandelen