Kalknagel verdwijnt niet

Posted on 15/04/2023 in info by


De meeste mensen gebruiken eerst een middel tegen schimmelnagels. Om te bepalen of het een kalknagel is kan je een kalknageltest doen. Er kunnen echter verschillende redenen zijn waarom een kalknagel (schimmelnagel) niet verdwijnt. Een paar mogelijke oorzaken zijn:

Kalknagel verdwijnt niet

– Onvoldoende behandeling: Schimmelnagels kunnen hardnekkig zijn en het kan enige tijd duren voordat ze volledig verdwijnen. Een consistente en langdurige behandeling is vaak nodig. Als u stopt met de behandeling voordat de infectie volledig is genezen, kan de schimmel terugkomen.

– Verkeerde diagnose: Het is mogelijk dat de aandoening die u heeft geen kalknagel is, maar iets anders, zoals psoriasis, lichen planus of een bacteriĆ«le infectie. In dat geval zal de behandeling voor kalknagels niet effectief zijn.

– Onderliggende gezondheidsproblemen: Bepaalde medische aandoeningen, zoals diabetes, een verzwakt immuunsysteem of een slechte bloedsomloop, kunnen het moeilijker maken om van een schimmelnagel af te komen.

– Herinfectie: Het is belangrijk om uw omgeving en persoonlijke hygiĆ«ne in de gaten te houden om herinfectie te voorkomen. Dit betekent het regelmatig wassen van uw voeten, het dragen van schone sokken en schoenen, en het vermijden van vochtige en warme omgevingen waar schimmels kunnen gedijen.

Arts raadplegen

Als uw kalknagel niet verdwijnt ondanks behandeling, is het verstandig om een arts, dermatoloog of podotherapeut te raadplegen. De huisarts kan hiervoor een verwijzing geven. Een dermatoloog kan een kweek afnemen en opsturen naar het laboratorium. Afhankelijk van de uitslag zal een aangepaste behandeling volgen.