Oma recept kalknagel

Posted on 09/11/2016 in Uncategorized by

Oma’s recept tegen schimmelnagel
Een laser behandeling is een uitstekende remedie tegen schimmelnagels. De totale kosten van een behandeling van een kalknagel kost echter wel 150-200 euro. Het is daarom niet vreemd dat veel mensen eerst eens een middeltje proberen dat hun grootmoeder ook gebruikte. Een aantal oma recept kalknagel staan hieronder vermeld. Het is een kwestie van uitproberen. Wat bij de een wel helpt heeft geen oplossing bij iemand anders. Veel hangt af van hoe dik de schimmelnagel is. De schimmel zit onder de nagel. Een aangebrachte vloeistof dringt doorgaans moeilijk door tot de schimmel.

Tea tree oil

Een van de meest uitgeprobeerde recepten tegen een schimmelnagel is Tea tree oil. Deze olie heeft een sterk reinigende werking en bevordert het huidherstel. Een goedkoop flesje van 10ml kost op het internet 4 euro. De verzendkosten zijn 3 euro. Samen is dat dus 7 euro. Bij A&H zijn ook flesjes Tea tree oil te koop voor 8 euro.

Appelazijn

Een ander beloofd wondermiddel is appelazijn. Het schijnt een goede werking te hebben bij tal van klachten en aandoeningen. Zo verlicht het o.a jeuk van muggenbeten, vermindert het roos op je hoofdhuid en bevordert het de nachtrust. Een aantal druppeltjes appelazijn op een watje helpt ook tegen kalknagels. Appelazijn is in de biologische winkel te koop maar ook in de supermarkt.

Knoflook

Een ander recept oma kalknagel is knoflook. Pers een aantal knoflookteentjes en giet het in een schaaltje met warm water. Dep vervolgens je schimmelnagel 15 minuten lang in het schaaltje.

Vicks VapoRub

Vicks VapoRub is een zalf die een hete uitstraling heeft. Het is te vergelijken met Tigerbalsem. Vicks VapoRub wordt in de eerste plaats gebruikt bij verkoudheid en griep. Door het op de borst te smeren brengt het verlichting. Echter het is ook een huismiddeltje wat gebruikt wordt bij kalknagels en spierpijn. Vicks VapoRub is te koop in de drogisterij en supermarkt.

Nagels lakken

Om de schimmelnagel te verbloemen gebruiken veel vrouwen gewone nagellak. Het schijnt dat de nagellak de schimmel kan verstikken. De werking zal afhankelijk zijn hoe dik de kalknagel is. Smeer je de nagel in met een kwastje dan moet je er wel op beducht zijn dat de infectie in het kwastje kan komen te zitten.