Kalknagels zorgverzekering

Posted on 09/11/2016 in verzekering by

Vergoeding door zorgverzekering?
Wordt een behandeling voor het laseren van kalknagels vergoed door de basis zorgverzekering? Het antwoord hierop is nee. Als men doorverwezen wordt door de huisarts naar de dermatoloog is er een vergoeding voor het eerste consult. Wel moet men rekening houden met het eigen risico van 385 euro. Dit bedrag moet men eerst zelf betalen voordat rekeningen door de zorgverzekeraar betaald worden.

Aanvullende verzekering

In de meeste aanvullende verzekeringen worden huidbehandelingen vergoed. Het is verstandig om eerst goed te lezen wat de aanvullende verzekering precies vergoed. Camouflagetherapie, acnehandeling en ontharen voor het gezicht zijn doorgaans opgenomen in het budget. Er kan ook budget zijn voor voetbehandelingen. Echter veel aanvullende verzekeringen vergoeden niet voetzorg om cosmetische redenen. Hier vallen schimmelnagels onder. Aandoeningen (zoals diabetische voeten) vallen wel onder de aanvullende verzekering.

Wat kost een behandeling?

De rekening wordt bepaald door het aantal behandelingen wat nodig is. Hoeveel kalknagels moeten behandeld worden? Een laser behandeling van een nagel (ongeveer 5 minuten) kost ongeveer 47.50 euro. Twee tot vijf nagels is rond de 75 euro. Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Standaard zijn drie tot vier laser behandelingen noodzakelijk. Heeft u twee kalknagels dan zal de rekening voor het laseren tussen de 225-300 euro liggen.

Bijkomende kosten

Bijkomende kosten zijn een speciale spray voor de schoenen en voeten om een nieuwe besmetting te voorkomen. Zit de schimmel ook op de voeten? Dan heeft men een antischimmelcrème nodig. Soms is het ook verstandig om bepaalde (leren) schoenen niet meer te gebruiken vanwege het gevaar dat de schimmel zich in de schoen heeft gevestigd.

Welk ziekenhuis is het best?

De zorg voor kalknagels wordt tegenwoordig vaak uitgevoerd door gespecialiseerde medische klinieken. Meestal is er zo’n kliniek bij u in de buurt. Om te kijken of de kliniek (of ziekenhuis) een goede zorg biedt is het raadzaam om even te kijken op de website van Zorgkaartnederland. Deze site is van de Patiëntenfederatie Nederland en vergelijkt ervaringen van patienten met zorgaanbieders in Nederland. Op de site staan bijna alle zorgaanbieders van Nederland. Na het invoeren van de naam van de betreffende derma kliniek ziet men in een oogopslag wat de ervaringen zijn van andere mensen met deze kliniek.